فروپاشی وافول داخلی امریکا

ساخت وبلاگ

                                                  افول ایالات متحده امریکا

مقدمه

شکی نیست میان افول و فروپاشی تمایز وجود دارد. افول را می توان مقدمه و آغاز فروپاشی دانست اما نشانه های آن نامحسوس‌تر است. در مورد آمریکا، هرچند در تبلیغات رسانه های این کشور تلاش می شود تا در بعضی از حوزه ها تحولات مطلوبی در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد و فناوری به تصویر کشیده شود، اما همانگونه که حضرت آقا به آن اشاره کرده اند در واقعیت وضعیت اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی ایالات متحده در کلان و خرد با مسائل، مشکلات و بحران های زیادی مواجه است که به سادگی نمی توان آن ها را بر طرف ساخت، هر چند شاید بتوان با تلاش هایی تا حدودی این اتفاق را به تأخیر انداخت، لیکن این تمدن با توجه به بنیان های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود محکوم به سقوط و نابودی است. برای درک این واقعیت تشریح حوزه هایی که جامعه و دولت آمریکا در آن ها با چالش و زوال روبروست بسیار راهگشا خواهد بود، ضمن اینکه تلاش شده صرفا به آمار و گزارش های مؤسسات و نهادهای آمریکایی و غربی استناد شود:

  1. زوال قدرت اقتصادی و گسترش فقر و بدهکاری نظام آمریکا؛
  2. زوال تمدنی و سبک زندگی آمریکایی به عنوان زندگی آرمانی برای مردم جهان؛
  3. ناکارآمدی ساختارهای ایدئولوژیک (لیبرالیسم) در حوزه های مختلف مانند اقتصاد، سیاست و … ؛
  4. زوال ابعاد اجتماعی و گسترش گسست های اجتماعی به ویژه گسترش تبعیض نژادی؛
  5. زوال سیاسی هژمونی آمریکایی در میان اذهان و افکار عمومی؛
  6. زوال نفوذ منطقه‌­ای آمریکا به ویژه در منطقه غرب آسیا به عنوان راهبردی ترین منطقه جهان.

۱- وضعیت اقتصادی

بدهی

آمریکا در پایان جنگ افغانستان و عراق ۷ تریلیون دلار بدهی داشت اما این بدهی در پایان سال ۲۰۱۸ به۵/۲۱ تریلیون دلار رسید. بر اساس پیش بینی فدرال رزرو بدهی آمریکا در سال ۲۰۲۰ به نزدیک ۲۴ تریلیون دلار خواهد رسید.

دولت ایالات متحده بر طبق آماری که مؤسسات آماری همین کشور به صورت رسمی ارائه می دهند، در حال حاضر دارای ۲۲ ترلیون دلار بدهی است که به صورت لحظه ای در حال افزایش می باشد.

کسری تجاری

موازنه تجاری آمریکا در چند دهه اخیر همواره منفی بوده است. کسری تجاری در سال ۲۰۱۵ بالغ بر۵۰۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۶ حدود ۵۰۵ میلیارد دلار بود. این رقم در دوره شش ماهه اول ریاست جمهوری ترامپ ۲۷۶ میلیارد و ۵۹۷ میلیون دلار اعلام شده است. بیشترین میزان کسری در رابطه تجاری با چین است که ۳۳ درصد کل کسری تجاری در نیمه اول سال ۲۰۱۷ را شامل می شود.

کسری بودجه

بر اساس آمار مرکز countryeconomy ، کشور آمریکا با کسری بودجه حدود ۷۰۰ میلیارد دلاری، دارای بیشترین کسر بودجه در جهان است:

شاخص برابری قدرت خرید

درحال حاضر نیز بر اساس شاخص برابری قدرت خرید که یک شاخص معتبر در اندازه گیری قدرت اقتصادی است چین با ۲۷ تریلیون دلار رتبه اول در جهان  وآمریکا با ۲۰ تریلیون دلار فاصله معنی داری با اقتصاد چین دارد.

افول در حوزه رقابت اقتصادی

آمریکا تا سال ۲۰۱۸ رقابتی ترین اقتصاد جهان بود که مزیت های بسیاری برای سرمایه گذاری و کسب و کار داشت اما طبق آخرین رتبه بندی IMD  در سال ۲۰۱۹ عنوان رقابتی ترین اقتصاد جهان را از دست داد و به رتبه سوم نزول کرد.

رشد نا موزون در آمدها و نابرابری اقتصادی و گسترش فقر

مطالعات مختلف نهادهای آماری آمریکا نشان می دهند که بخش قابل توجهی از افزایش درآمد طی دهه های گذشته در آمریکا به ثروتمندان اختصاص یافته است. همان طور که در گزارش دفتر بودجه کنگره آمریکا که در اکتبر ۲۰۱۱ منتشر شد آمده طی سال های ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۷ درآمد یک درصد پردرآمد جامعه به میزان ۲۷۵ درصد رشد کرده در حالی که رشد درآمد ۶۰ درصد میانی جامعه کمتر از ۴۰ درصد بوده است.

در بین کشورهای oecd بر اساسر آماری که سایت inequality ارائه کرده است آمریکا دارای بیشترین نابرابری اقتصادی است:

بر اساس آمار همین سایت آمریکا در بین کشورهای مذکور دارای رتبه چهارم فقر است

شاخص فساد اقتصادی

سایت جهانی پنهان کاری مالی (FSI) گزارشی منتشر کرده است که کشورها را بر اساس شاخص پنهان کاری مالی رتبه بندی می کند. این شاخص، کشورها را طبق میزان کمک نظام قضایی آن ها به پول شویی و همچنین کمک به تمام افرادی که قصد دارند ثروتی را که غیرقانونی به دست آورده اند، حفظ کنند، رده بندی می کند. در این رده بندی، هرچه نمره پنهان کاری مالی هر کشور بالاتر باشد، این کشور در جایگاه بدتری قرار خواهد گرفت. بر اساس این گزارش امریکا و سوئیس دارای بالاترین فساد سیستماتیک بوده و فاسدترین کشورها در جهان هستند.

۲- زوال تمدنی و سبک زندگی آمریکایی به عنوان زندگی آرمانی برای مردم جهان؛

در مورد سبک زندگ آمریکایی (American Life Style) که توسط رسانه های آمریکایی بسیار مورد تبلیغ قرار می گیرد نکات مهمی وجود دارد که حاکی از بحران های عمیق و نابسامانی های غیر قابل اصلاح است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت:

ازدواج و تشکیل خانواده

در مورد زندگی خانوادگی در آمریکا، شاهد کاهش آمار ازدواج و حرکت به سمت همزیستی های موقت و بدون ازدواج در آمریکا هستیم. این مسأله ناشی از دو عامل فرهنگی و اقتصادی است، یعنی از طرفی در رسانه ها، صنعت سینما، پوسترهای تبلیغاتی، نوع و میزان حضور دختران در جامعه و… محرک های جنسی افزایش یافته و از طرف دیگر هزینه های ازدواج و تشکیل و تداوم زندگی خانوادگی طبیعی رو به افزایش است. طبیعی است سبک زندگی و فرهنگ فردگرایانه آمریکاییان در کنار کاسته شدن از اهمیت دین و معنویت، جوانان را که طالب آزادی های بیشتر و تنوع لذت هستند در اثر این دو عامل فرهنگی و اقتصادی به سمت همزیستی های بدون ازدواج و عموماً ناپایدار سوق می دهد.

لین واردل استاد حقوق دانشگاه بریجهام یانگ اینگونه وضعیت خانواده را در آمریکا تشریح می کند: «شوربختانه شواهد انبوهی وجود دارد که نشان می دهد خانواده آمریکایی سنتی، مفهومی در خطر نابودی است. آمارهای مختلفی حکایت از این دارند که خانواده های سنتی (مرکب از شوهر، زن و فرزندان) و زندگی خانوادگی در آمریکا در حال محو شدن است. یک عامل مهم فروپاشی خانواده در آمریکا فاصله گرفتن جوانان از ازدواج است. همزیستی خارج از ازدواج و «همخانگی» موقتی در برخی از اقشار جوانان به میزان زیادی جایگزین ازدواج شده است.»

در گزارشی که از سوی مرکز تحقیقاتی پیو منتشر شده، آمده است که نرخ ازدواج در آمریکا (درصد کسانی که در سنین ۱۸ تا ۳۲ سال ازدواج می کنند) در میان نسل های مختلف به شدت کاهش یافته و به نسبت نسل ساکت (۱۹۶۰) ۶۵ درصد، به نسبت نسل پس از جنگ جهانی دوم (۱۹۸۰) ۴۸ درصد و به نسبت نسل ایکس (۱۹۹۷) ۳۶ درصد کمتر شده و در نسل هزاره (۲۰۱۳)  تنها به ۲۸ درصد رسیده است. تنزل نرخ ازدواج در آمریکا شدید و ژرف بوده. در حال حاضر آمریکاییان جوان ۱۸ تا ۳۲ ساله ای که ازدواج کرده اند، کمتر از نیمی (فقط ۴۰ درصد یا بیشتر) آمریکاییان جوانی هستند که سه نسل پیش (یعنی نسل ساکت) در همین سنین ازدواج کرده بودند. بعلاوه «انتظار می رود که در چند سال آینده نرخ ازدواج حتی بیش از این کاهش یابد.» گزارش مرکز تحقیقاتی پیو خاطر نشان می کند که: «بر اساس تجزیه و تحلیل جدید موسسه پیو از  داده های سرشماری ملی، بعد از چندین دهه کاهش نرخ ازدواج و تغییرات در ساختار خانواده، سهم بزرگسالان آمریکایی که هرگز ازدواج نکرده اند به شکلی تاریخی بالا رفته است. در سال ۲۰۱۲ از هر پنج بزرگسال ۲۵ ساله و بزرگ تر(حدود ۴۲ میلیون نفر) یک نفر هرگز ازدواج نکرده بود. درسال ۱۹۶۰ تنها حدود یک نفر از هر ۱۰ نفر(۹ درصد) از افراد در این طیف سنی هیچگاه ازدواج نکرده بودند.»

درصد مردان و زنان آمریکایی ۲۵ ساله و بزرگ تری که هرگز اردواج نکرده اند از سال ۱۹۷۰ سیری شتابان گرفته، یعنی زمانی که این نرخ هم برای مردان و هم زنان زیر ۱۰ درصد بود و امروزه به ۲۳ درصد مردان و ۱۷ درصد زنان رسیده است. سهم کسانی که هرگز ازدواج نکرده اند از حدود چهار دهه، بیش از دو برابر شده است. در نتیجه طلاق بلاشرط آسان و پیامدهای آن، درصد بزرگسالانی که هرگز ازدواج نکرده اند به شدت بالا رفته است. مرکز تحقیقات پیو پیش بینی می کند که امروزه شاید از هر چهار آمریکایی بزرگسال یکی هیچگاه ازدواج نکند.

همجنس گرایی

رشد ازدواج همجنس گرایان شاهد دیگری است بر بحران سبک زندگی در آمریکای امروز. ازدواج همجنس با همجنس در ۳۷ ایالت از ۴۰ ایالت آمریکا قانونی است. در دو سوم ایالت های آمریکا که در آن ها اجازه ازدواج همجنس با همجنس داده می شود، قانونی شدن این نوع ازدواج بر اساس هیچ گونه روند دمکراتیک یا قانونگذاری مشروعی صورت نگرفته و تنها به احکام دادگاه های فدرال این کارانجام می شود.

ایالات متحده در ارتباط با ازدواج همجنس گرایان، خارج از عرف اکثر کشورهای جهان گام برداشته است. در حال حاضر تنها ۱۷ کشور (از ۱۹۳ کشور مستقل) اجازه ازدواج همجنس گرایان را می دهند – کمتر از ۹ درصد (تنها ۸/۸ درصد) کشورهای مستقل روی زمین. ظرف دو سال آینده دو کشور دیگر مثل ایرلند که اخیرا این کار را انجام داده، احتمالا اجازه ازدواج همجنس با همجنس را خواهند داد (فنلاند و اسلونی).

پدیده فرزندان نامشروع و فاقد خانواده

تغییر در سبک زندگی و هنجارهای جنسی حاکم بر جامعه و حرکت به سمت عادی سازی روابط آزاد در خانه ها و مراکز عمومی ناشی از ساختارهای ارزشی لیبرالی و سبک زندگی آمریکایی موجب رشد پر شتاب نسبت فرزندان نامشروع به کل فرزندان آمریکایی در ۶۰ ساله اخیر شده است. داده های بدست آمده توسط مراکز آماری آمریکایی حاکی از این است که از سال ۱۹۵۰ میلادی تا کنون، نسبت نوزادان نامشروع ۱۰ برابر شده و اکنون بیش از ۴۰% از نوزادان آمریکایی از پدر و مادرهایی متولد می شوند که ازدواج نکرده اند. نسبت فرزندان نامشروع در میان سفیدپوستان آمریکا از ۲% به ۲۹% و در میان سیاه پوستان از ۱۷% به ۷۲% رسیده است.

افراط گرایی جنسی و شیوع گسترده تجاوز و خشونت جنسی

آمریکا رتبه اول تجاوز به زنان در میان کشورهای جهان را داراست.

واژه Rape معادل تجاوز بدون رضایت قربانی است.

بسیاری از کارشناسان آمریکایی میان افزایش میزان بروز خشونت جنسی در جامعه آمریکا و سبک زندگی آمریکایی در اعطای آزادی روابط جنسی و اختلاط غیرکنترل شده زنان و مردان ارتباطی مستقیم قائل اند. طبق گفته سازمان ضد خشونت های جنسی RAINN در آمریکا در شرایط کنونی هر ۹۲ ثانیه یک زن مورد آزار و تجاوز جنسی قرار می گیرد.

سبک زندگی آمریکایی با ادعای آزادی جنسی امید داشت تا بتواند این غریضه انسانی را کنترل کند لیکن آزادی جنسی نتوانسته است از گسترش تجاوز جنسی در این کشور جلوگیری کند، بلکه سبب دامن زدن به آن شده است. تا جایی که طبق گزارش «شبکه ملی مبارزه با تجاوز جنسی در آمریکا» از هر شش زن امریکایی، یکی مورد تجاوز یا مورد تعرض در تجاوز قرار گرفته است.

طبق گزارش این نهاد در اواخر قرن بیست و یک میلادی تعداد ۳۲۱٫۵۰۰ نفر در ایالات متحده در سن ۱۲ سالگی به بالا به طور متوسط در معرض تجاوز یا تجاوز جنسی در سال قرار گرفته بودند.

بر اساس همین آمار، اکثر قربانیان خشونت جنسی در آمریکا از سنین ۱۸ تا ۳۴ سال بوده که ۵۴ درصد از قربانیان را در برگرفته است و نسبت قربانیان ۱۸ تا ۶۴ ساله ۹۲ درصد از کل قربانیان خشونت جنسی را شامل شده است. زنان و دختران آمریکایی به شدت در معرض سوء استفاده جنسی قرار دارند. با توجه به اسناد منتشره موثق در سال ۱۹۹۸ قریب به ۱۹ میلیون زن قربانی تجاوز یا تجاوز به عنف شدند و در مقایسه با مردان ۱۰ درصد در آمار کل ۹۰ درصد قربانیان تجاوز جنسی زن بوده اند.

در مورد اثرات روانی تجاوز به عنف در قربانیان زن ۹۴ درصد از زنان که مورد تجاوز قرار گرفته اند به مدت دو هفته پس از وقوع جرم دچار اضطراب شده اند در حالی که ۳۳ درصد از زنان مورد تجاوز به خودکشی فکر کرده اند در حالی که ۱۳درصد برای خودکشی تلاش جدی داشته اند.

مردان آمریکایی به ویژه دانش آموزان نیز مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند و سه درصد مردان آمریکایی مورد تجاوز و یا در معرض تجاوز واقع شده اند. در سال ۱۹۹۸ میلادی ۲٫۷۸ میلیون مرد قربانی جریان در معرض تجاوز و یا تجاوز به طور کامل مورد آزار قرار گرفته اند.

طبق آمار فوق دانشجویان دانشگاهی بین ۱۸ تا ۲۴ ساله بیشتر از همسالان خود در همان سن که به دانشگاه وارد نشده اند از نظر جنسی مورد حمله قرار می گیرند در واقع نسبت قربانیان تجاوز جنسی و تعرض به تجاوز جنسی در آن گروه سنی پنج برابر بیشتر از کسانی است که در دانشگاه حضور ندارند یک فیلم مستند با عنوان سرزمین شکار توسط کربی دیک در مورد خشونت جنسی در دانشگاه های آمریکا تهیه شده که جزئیات شوک آوری را عرضه می کند وی گزارش کرد حدود یک چهارم دانشجویان آمریکایی از افراد داخل این دانشگاه در طول سال تحصیلی در داخل دانشگاه ها و نه در خارج از دیوار آن مورد آزار و اذیت جنسی واقع می شوند.

گزارش‌های ثبت شده پلیس آمریکا در سال ۲۰۰۹ نشان‌دهنده ۲۳۲ هزار و ۹۶۰ مورد تجاوز به زنان بوده است. در سال ۲۰۰۹ تقریباً هر ۴ روز یک کودک در آمریکا به دلیل آزار و اذیت جنسی کشته شده است. دپارتمان سلامت و خدمات انسانی آمریکا ۱۳۵ هزار مورد گزارش تجاوز به کودکان را در سال ۲۰۰۹ ثبت کرده است. از هر ۵ دختر دبیرستانی (۱۴ تا ۱۷ سال) آمریکایی یک نفر به سوال «آیا تاکنون مجبور به ارتباط جنسی شده‌اید؟» جواب مثبت می‌دهد. در ایالات متحده آمریکا یک سوم زنانی که هر ساله به قتل می‌رسند، افرادی هستند که توسط شریکان جنسی خود کشته شده‌اند. در ایالات متحده بیش از نیمی از زنان معلول و یک سوم زنان بدون معلولیت، تجاوز جنسی را تجربه می‌کنند.

به گزارش موسسه  RAINN، ۴۴ درصد از قربانیانی (عمدتاً زنان) که در آمریکا مورد تجاوز قرار می‌گیرند، کمتر از ۱۸ سال سن داشته و ۸۰ درصد از آنان سن ‌شان کمتر از ۳۰ سال است. در این گزارش همچنین تصریح شده که سالانه ۲۱۳ هزار نفر در آمریکا قربانی تجاوز جنسی می‌شوند. در سال ۲۰۰۷ این آمار به ۲۴۸۳۰۰ تن رسید. این آمار ظاهراً اعم از مردان و زنان قربانی تجاوز جنسی است اما بدیهی است که تعداد زنان به مراتب بیشتر از مردان است. بنا بر همین گزارش، قریب به ۶۰ درصد از تجاوزات جنسی هرگز به پلیس گزارش نمی‌شود و از هر ۱۶ متجاوز، ۱۵ نفر حتی یک روز زندان هم به خاطر این جرم تحمل نمی‌کنند. همچنین این گزارش تصریح کرده که طی ۱۳ سال گذشته، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در آمریکا قربانی تجاوز جنسی شده‌اند.

تولید محتوای مستهجن

بر اساس آمار سایت استاتیستا امریکا رتبه اول تولید محتوای مستهجن را در جهان داراست تا جایی که ۶۰ درصد سایت های تولید محتوای مستهجن توسط امریکا پشتیبانی می شود.

 

خودکشی در میان سربازان آمریکایی

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بر اساس تحقیقی در اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد: «روزانه به طور میانگین ۲۰ کهنه‌سرباز و نظامی آمریکایی خودکشی می‌کنند؛ یعنی سالانه بیش از ۶ هزار نظامی جان خود از دست می‌دهند؛ باورکردنی نیست. این آمارِ سرسام‌آور یک تراژدی بزرگ است.» به گفته ترامپ، آمار خودکشی نظامیان آمریکایی ۱.۵ برابرِ افراد غیرنظامی است. وی در این باره گفت: «خودکشی در بین کهنه سربازان آمریکایی ۱.۵ برابر بیشتر از دیگران است و نرخ خودکشی برای سربازان بعد از یازدهم سپتامبر، در ۱۰ سال گذشته به صورت قابل‌توجهی افزایش یافته است.»

به نوشته روزنامه «یو.اس.ای تودی» از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ هر ساله بیش از ۶ هزار سرباز یا بازنشسته نظامی آمریکایی جان خود را گرفته اند که تعداد کل این آمار به ۵۴ هزار نفر رسیده است.

از عوامل مهم خودکشی نظامیان، فشار عصبی ناشی از این باور در میان نظامیان آمریکایی است که جنگ های فعلی آمریکا هرگز پایان نخواهد یافت و نیز احتمال اعزام بی پایان (نظامیان به مناطق جنگی) در آینده. آمار خودکشی در میان نظامیان در حال خدمت و کهنه سربازان به ویژه نظامیان و کهنه سربازان زن، همچنان از موارد خودکشی در میان مردم عادی آمریکا بیشتر است. احتمال اینکه زنان در ارتش مورد آزار و اذیت جنسی، تبعیض و تجاوز جنسی قرار گیرند و با آسیب های روانی پس از آن رو به رو شوند، بیشتر از مردان است.

شبکه سی ان ان اخیرا در گزارشی اعلام کرد میزان خودکشی در بین نظامیان آمریکایی در سال ۲۰۱۸ بیشترین در ده سال گذشته بوده و تایید شده که مرگ ۶۸ نفر از افراد نیروی دریایی و ۵۷ نفر از تفنگداران دریایی خودکشی بوده است. طبق گزارش سالیانه سازمان کهنه سربازان آمریکایی عراق و افغانستان، در سال ۲۰۱۸ چهل و سه درصد از افراد گفته اند از زمانیکه به ارتش ملحق شده اند به فکر خودکشی بوده اند؛ این رقم در سال ۲۰۱۴ سی و یک درصد بوده است. میزان خودکشی کهنه سربازان از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ بیست و نه و نیم درصد افزایش داشته است و در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ کمی کاهش داشته اما اکنون دوباره رو به افزایش است.

گسترش خشونت

– بر اساس آماری که سایتScienceNews  ارائه کرده است برزیل و آمریکا با اختلاف زیاد در رأس آمار میزان قتل توسط اسلحه در جهان قرار گرفته اند.

 

 

– براساس آمار سایت worldatlas  چهار شهر آمریکا جزء خطرناک ترین شهرهای جهان هستند:

St. Louis بندر سنت لوئیس در ایالت میزوری

Baltimore بالتیمور بزرگترین شهر و مرکز فرهنگی ایالت مریلند

New Orleans شهر نیواورلنز بزرگ ترین شهر ایالت لوئیزیانا

Detroit دیترویت بزر گترین شهر ایالت میشیگان

– آمار زندانیان: طبق گزارش موسسه تحقیقات سیاست جنایی (Institute for Criminal Policy Research آمریکا رتبه اول، بیشترین زندانی به نسبت جمعیت را در جهان دارد به میزانی که از هر ۱۰۰ هزارنفر در آمریکا ۶۵۵ نفر در زندان هستند که تقریبا ۷ برابر استاندارد جهانی است.

مصرف مواد مخدر

بر اساس گزارش دفتر سازمان ملل متحد در امور مواد مخدر و جرایم (UNODC): آمریکا رتبه اول درصد مصرف آمفتامین در جهان است.

 

 

در مصرف حشیش آمریکا رتبه دوم جهان را داراست، در مصرف کوکائین نیز رتبه سوم را داراست.

 

 

منبع:طنین

سیاسی- فرهنگی-تحلیلی- مسعودمرادپور...
ما را در سایت سیاسی- فرهنگی-تحلیلی- مسعودمرادپور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mmoradpoorgildeha بازدید : 181 تاريخ : يکشنبه 18 اسفند 1398 ساعت: 20:50